El Consell Comarcal del Berguedà vol afavorir la contractació de persones joves de la comarca amb la posada en marxa del programa «Treball Jove». Davant la crisi social i econòmica generada per la covid-19 l'ens comarcal vol generar condicions favorables i oportunitats perquè les empreses es decantin per als joves.

Per aquest motiu el Consell ha posat en marxa una línia de subvencions per empreses i entitats socials que apostin per la contractació de joves de 18 a 29 anys al llarg d'aquest any 2020. Els 16.000 euros del programa van destinats al 75% del salari mínim interprofessional (SMI) en el cas de contractes a mitja jornada i al 50% del SMI en contractes a jornada completa. El període mínim subvencionable és d'un mes i màxim dos mesos. Les persones joves han de tenir entre 18 i 29 anys, residents al Berguedà i una titulació d'estudis postobligatoris.

Aquelles empreses interesades en el programa poden fer la sol·licitud electrònicament i presentar tota la documentació que poden trobar al lloc web del Consell Comarcal.