El ple extraordinari de Cercs va rebutjar, ahir a la tarda, la moció del grup Tots Fem Cercs-AM d'ERC que proposava que el consistori s'oposi al projecte de la incineradora de residus industrials que es vol ubicar a les instal·lacions de l'antiga central.

Tot i que l'equip de govern de Cercs, del grup de Demòcrates, està integrat per 5 regidors i tenen majoria absoluta davant dels 3 d'ERC i 1 regidor del Piber, un membre de l'executiu no va poder assistir a la sessió plenària extraordinària celebrada telemàticament. De manera que la votació va quedar empatada a quatre vots en contra del govern i quatre a favor de tots els regidors de l'oposició. L'empat es va desfer amb el vot de qualitat de l'alcalde.

D'aquesta manera, Cercs és l'únic municipi dels 31 de la comarca que no ha aprovat aquesta moció que sí que han aprovat la resta de consistoris, el Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona.

A l'hora de l'inici del ple virtual, mig centenar de persones de la Plataforma Antiincineradora que s'oposa al projecte es van concentrar davant de l'edifici consistorial de Cercs, tot i que no s'hi celebrava la sessió presencialment.

Al ple, Jordi Riera, del grup Tots Fem Cercs-AM d'ERC, va fer una detallada exposició de les raons per posicionar-se en contra d'aquest projecte exposant que «la crema de 1.000 tones diàries de residus comportaria un evident risc per a la salut de les persones i per al medi»

L'alcalde Jesús Calderer va retreure al grup de Tots Fem Cercs-AM d'ERC que «no han aportat arguments sòlids. Caldria posar documents sobre la taula».

El regidor del Piber Germán Sánchez es va oposar a la planta. I va dir que hi havia multinacionals com Repsol vinculades.

El ple, que va durar una hora i mitja, tampoc no va aprovar la moció de garantia de celebració de la consulta popular sobre la incineradora del grup de Tots Fem Cercs- AM. Igual que en la primera moció, hi va haver un empat de 4 vots en contra del govern i 4 a favor de l'oposició. El vot de l'alcalde va desempatar de nou.