Des d'aquest dissabte i durant tota la temporada d'estiu no es podrà accedir a Pedret en vehicle llevat dels taxis i els veïns de la zona i els serveis d'emergència. Els ajuntaments de Berga i Cercs han fet pública la mesura aquest divendres argumentant que l'elevada afluència de visitants està provocant problemes de mobilitat i de generació d'un elevat volum de deixalles en un entorn natural com és Pedret. I s'estudia aplicar aquest mesura també els dies laborables si és considera necessari per l'afluència de visitants.

En una nota conjunta, els dos ajuntaments exposen que «es tracta d'una mesura consensuada per ambdós municipis juntament amb els cossos de seguretat per reduir les aglomeracions de persones i evitar afectacions en la mobilitat de la zona».

El tancament dels accessos a Pedret s'aplicarà els caps de setmana, de dissabte al matí a diumenge al vespre, durant la temporada d'estiu. En concret, "es prohibirà l'accés a tot tipus de vehicles a motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permetrà el pas als taxis i les visites guiades programades a Sant Quirze de Pedret. A partir del dissabte, 1 d'agost, el control estarà regulat pels Mossos d'Esquadra amb la col·laboració del cos d'Agents Rurals, Protecció Civil i les ADFs.".

Argumenten que en les darreres setmanes han detectat "un augment del nombre de persones que accedeixen amb vehicle a l'entorn de Pedret per banyar-se o passejar per la Via Verda». Els dos consistoris apunten que aquest increment «podria estar propiciat per les persones que han decidit fer vacances de proximitat a causa de la Covid-19 i per la prohibició de l'accés i el bany a la riera de Merlès, des del passat mes de juny». La suma d'aquests dos factors han provocat «greus problemes de circulació que impedeixen l'arribada dels serveis, en cas que fos necessari, l'augment de l'abandonament de residus i la degradació dels valors naturals de l'espai».

El camí per accedir al riu Llobregat al pont de Pedret és molt estret. A banda de les persones que volen gaudir de l'entorn natural o que van al riu Llobregat a prendre la fresca i a banyar-se o a visitar l'església de Sant Quirze, també el fan servir els camions que van a descarregar brossa a l'abocador de Font Ollera, ubicat en aquesta zona.

D'altra banda, es preveu que els Mossos d'Esquadra analitzin la freqüentació de vehicles que es produeix a la zona durant la setmana i, en cas que l'afluència generi problemes de mobilitat, es valorarà ampliar la mesura i procedir al tancament de l'accés a Pedret els dies laborables.