El primer cap de setmana que s'ha aplicat la prohibició d'accedir amb vehicles motoritzats al riu Llobregat a Pedret s'ha saldat amb la imposició de 26 multes per part dels Mossos a persones que s'han saltat la restricció passant pel costat de les tanques col·locades a l'inici del camí, a la caserna de la guàrdia civil de Berga.

La nova normativa estarà vigent durant la temporada d'estiu i s'aplica d'entrada els caps de setmana. Amb tot, els Mossos d'Esquadra observaran la quantitat de vehicles que hi ha a Pedret entre setmana per valorar si és necessari o no prohibir-hi l'accés també els dies laborables.

Els ajuntaments de Cercs i Berga han fet una valoració positiva de com ha anat el primer cap de setmana d'aplicació de la nova mesura. La prohibició d'accés amb cotxes a Pedret ha evitat «els greus problemes de circulació» que hi havia fins ara per l'augment del nombre de banyistes.

El camí municipal que mena a Pedret des de Berga és molt estret i en condicions normals hi ha trams en els quals és complicat que hi passin dos cotxes a l'hora A més, aquesta zona no té gaires places d'aparcament. La gran afluència de visitants d'enguany havia provocat que hi hagués molts problemes per circular tal i com ha explicat a Regió7, Jesús Calderer, alcalde de Cercs. «Estem contents de com ha anat. El camí per anar a Pedret és molt estret i hi ha molt pocs aparcaments». Aleshores els visitants aparquen als vorals del camí i «es col·lapsava».Aquest cap de setmana això no ha passat. «Estem satisfets de la mesura i la seguirem aplicant».

En uns termes similars s'ha pronunciat el regidor de Medi Natural de Berga, Eloi Escútia. Ha indicat que la gran quantiat de vehicles que hi accedien obstaculitzava la feina del serveis preventius com les ADF's que no hi podien arribar o els d'emergències si haguessin hagut d'actuar.

I el fet que s'hi pugui arribar amb cotxe també provocava un major volum de deixalles abandonades. Amb tot i malgrat que la gent hi ha continuat baixant a peu, de deixalles també se n'han generat. Aquest cap de setmana, l'Ajuntament de Cercs hi ha col.locat un contenidor que ha quedat desbordat de residus.

La prohibició també ha fet que els visitants aparquessin a l'inici a la serra de Casampons a Berga. I des d'allà baixessin amb tot el necessari (neveres portàtils incloses) fins a Pedret, fent a peu els gairebé 3 quilòmetres de distància que hi ha fins el riu Llobregat. La restricció també ha fet que hagin augmentat el nombre de vehicles que hi han accedit des de la Via Verda per cal Rosa