L'anunci del conseller Damià Calvet va tenir una ràpida reacció dels promotors de la planta, que consideren que el seu projecte no queda aturat.

Fonts d'EmSpain Waste& Treatment, del manresà Lluís Basiana, van assegurar a Regió7 que la decisió del departament de Territori i Sostenibilitat «és arbitrària i anòmala». Segons les mateixes fonts, justament estan redactant el pla urbanístic de millora urbana que la Comissió d'Urbanisme va dir ahir que els fa falta. I van assegurar que ho fan seguint el calendari previst . En aquest sentit, van manifestar que «el Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) està pràcticament enllestit i el presentarem les properes setmanes, tal com havíem previst».

Les fonts esmentades van mostrar-se plenament convençudes que «el projecte, doncs, segueix endavant, i seguirem fent tots els tràmits tal com marca la llei, no s'atura res». Finalment van lamentar que «es posin pals a les rodes a la creació de llocs de treball precisament en un moment que el Berguedà ho necessita més que mai perquè s'hi està destruint ocupació. La previsió és la creació de més d'un centenar de llocs de treball».