06 de agost de 2020
06.08.2020
Regió7

L'Ajuntament d'Avià licitarà urbanitzar la plaça de l'Església aquest setembre

El consistori aconsegueix el finançament d'una obra que s'iniciarà el 2021, costarà 502.754 euros i es pagarà amb ajudes de la Diputació

05.08.2020 | 19:19
Simulació de com quedarà la plaça de l'Església un cop s'hi hagi intervingut

L'Ajuntament d'Avià posarà a licitació l'obra d'urbanització de la plaça de l'Església aquest mes de setembre, segons ha confirmat a Regió7 l'alcaldessa, Patrocini Canal. Es tracta d'una vella assignatura pendent i de l'obra pública més important que es farà al municipi en les darreres dues dècades d'ençà de la construcció del pavelló d'esports, ha indicat la dirigent.

Ahir, la Diputació de Barcelona va informar que havia lliurat el projecte executiu. L'ha redactat l'estudi Barrio Peraire Arquitectes. Té un cost de 502.754 euros i el consistori ja disposa dels diners per pagar-lo. L'alcaldessa ha explicat que han rebut la confirmació que tindran una ajuda de 400.000 euros de les meses de concertació de la Diputació de Barcelona per destinar a aquesta intervenció.

Els diners que falten fins a cobrir el cost total de l'obra provenen d'una ajuda que el consistori ja havia rebut al seu dia de la mateixa institució. L'Ajuntament d'Avià els havia reservat per invertir-los en aquesta actuació, ha detallat l'alcaldessa Canal.

El projecte d'urbanització s'estructura en tres zones: l'esplanada que hi ha davant de l'església, que només es fa servir d'aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el carrer de Santa Maria. La proposta arquitectònica s'ha basat en les peticions que va fer el consistori i que també havien fet els veïns.

El projecte preveu fer una plaça nova per dignificar l'espai que queda davant de l'església parroquial i crear «un espai públic pavimentat polivalent que posi en valor l'edifici», segons fonts de la Diputació. També es crea «un espai d'estada amb una coberta vegetal» on hi havia horts -ara sense conrear-, « i es posa en valor l'antiga bassa existent i, finalment, reubicar les places d'aparcament» que hi ha actualment.

Canal ha assegurat que «estem molt contents amb la proposta dels arquitectes i de la Diputació. Han fet cas del que els vam demanar. Volíem un espai endreçat, digne però sense ostentacions i d'acord amb la realitat rural del nostre poble».

Aquesta intervenció, prevista des de fa més d'una dècada, ja es va incloure en el capítol d'inversions del pressupost municipal del 2018. Tanmateix no es va poder dur a terme perquè calia disposar de les ajudes tècniques per fer l'avantprojecte i, posteriorment, del projecte executiu.

En el seu dia s'havien arribat a fer estudis i dibuixos de com s'havia d'endreçar l'espai. El 2010 el ple va aprovar un conveni amb la Generalitat que preveia que hi aportés 150.000 euros i que l'Incasòl fes l'adjudicació de l'obra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit