Puig-reig ha completat la substitució del 100% del seu enllumenat públic, un total de 1400 punts, que ara són tots de la tecnologia LED. El regidor d'Obres i Serveis Jesús Subirats ha explicat a Regió7 que aquest obra suposarà un importanta estalvi en la factura municipal de la llum alhora que es una tecnologia menys contaminant i per tant més sostenible.

L'Ajuntament de Puig-reig va anunciar aquesta obra fa dos anys, l'agost del 2018. Jesús Subirats ha exposat que un seguit de contratemps ha fet que s'hagi trigat més d'allò previst inicilament per acabar-la- Ara però ja està finalitzada. Es tracta d'una obra amb un cost de 471.736 euros que «ha estat possible gràcies a un préstec a interès zero concedit per l'IDAE amb fons europeus Feder».

Aquesta obra suposarà un estalvi de 60.000 euros anuals per l'Ajuntament un cop s'hagi amortitzat la inversió. «Es calcula que en els primers 8 anys haurem recuperat la inversió i a partir d'aleshores s'estalviarà» ha dit Subirats. La vida útil dels llums LED és d'una vintena d'anys ha assenyalat.Però a més, són menys contaminants que els convencionals. «Aquesta obra és una aposta de futur» ha dit el regidor Subirats.

Tot i que aquests treballs s'ha allargat més temps del previst també s'han fet millores que no estaven incloses en el projecte inicial, ha explicat el regidor Subirats . Per exemple: s'ha posat enllumenta a la plaça de l'Estació de Cal Marçal o també al passeig de cal Llorito a més d'incrementar els punts de llum a diferents cruïlles. I a més, s'ha canviat el 100% dels punt de llum quan inicialment es preveia que fos el 80%.