El Grup de Defensa del Berguedà ha denunciat la massificació que pateix el paratge natural dels Empedrats, dins del parc natural del Cadí Moixeró un fenomen in crescendo. En un comunicat aquesta entitat. I demana que es reguli «l'accés a aquesta zona i evitar les males conductes que es puguin reproduir en aquests espais».

L'entitat naturalista indica que «l'afluència de cotxes ha sobrepassat la capacitat de l'aparcament i aquest espai natural amb grans valors ecològics s'està percebent, des de certs sectors, com un simple espai d'oci i espai de lleure» .

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà proposa crear punts d'informació abans de l'accés «a les zones més freqüentades» del Empedrats «com ja es realitza al Parc Natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i altres espais turístics del país amb problemàtiques similars». En aquests punts d'informació «es regularia el pas de vehicles» i es duria a terme «una tasca de gestió i educació ambiental especificant les bones praxis dins la zona, facilitant bosses per recollir la brossa, divulgant les comunitats animals i vegetals que es troben en la zona i la importància de preservar-les i, finalment, especificant les possibles sancions econòmiques derivades de les males conductes».