L'Ajuntament de Gironella avança en el projecte per tenir estació d'autobusos i convertir-se així en la primera població de la comarca a tenir-ne.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar ahir definitivament la modificació del planejament municipal de Gironella que permetrà construir-hi l'estació d'autobusos amb un cost de 400.000 euros.

Ara, l'Ajuntament ha de fer un text refós que inclogui algunes prescripcions tècniques perquè el projecte pugui tirar endavant, com ara garantir la continuïtat de l'itinerari de vianants de l'avinguda Catalunya. Fonts de la Comissió d'Urbanisme van indicar que, «un cop l'Ajuntament presenti aquest text, la modificació del planejament entrarà en vigor».

L'estació es construirà a la plaça de l'Estació, on antigament hi hagut l'estació de tren de la línia Manresa-Berga, a tocar de l'avinguda de Catalunya. L'estació d'autobusos ocuparà una superfície de 1.500 metres quadrats. Els ter-renys ja estaven qualificats d'equipaments però sense ús.