El Consell Comarcal del Berguedà ha renovat el 80% dels 5.400 abonaments gratuïts per travessar el túnel del Cadí que caducaven entre el 14 de març, data en què es va decretar l'estat d'alarma i el 31 de juliol. En total s'han renovat 4.173 abonaments, i d'aquests el 76% s'han fet telemàticament.

Aquest 2020 caduquen 7. 648 abonaments de veïns de la comarca, i la meitat d'ells ho van fer entre l'abril, el maig i el juny. Es tracta d'una xifra de caducitats 7 vegades superior a les del 2019.

Per això, al principi d'aquest any, els responsables del Consell van fer una crida perquè les persones a qui els caducava l'abonament fessin els tràmits de renovació online per evitar la saturació dels serveis presencials.

Fonts del Consell han explicat que, a causa de l'estat d'alarma per la covid-19 i les setmanes de confinament i desconfinament, s'han atorgat «diverses pròrrogues en aquestes caducitats». Per exemple els abonaments que «no s'haguessin renovat digitalment» entre el 14 de març i el 30 de juny van quedar prorrogades fins al 31 de juliol . De manera que els descomptes que van caducar en aquest període han tingut temps per fer la renovació «fins al 31 de juliol, sense haver de començar el tràmit com una alta nova», que no obliga a aportar nova documentació.

D'altra banda, aquest mes d'agost es poden fer les renovacions d'aquelles gratuïtats que caduquin fins al 31 d'octubre a 3 mesos de vista, com es fa habitualment. Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han indicat que «si algun descompte ha caducat, el tràmit s'haurà d'iniciar com si fos una nova alta, i s'haurà d'aportar tota la documentació».