Abel Garcia, regidor del grup del PSC a Berga, ha reclamat que l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga tingui una gerent amb una dedicació del 100%.

En declaracions a aquest diari, el regidor s'ha mostrat crític pel fet que els nous gestors del centre hospitalari de referència de la comarca, l'empresa pública Salut Catalunya Central, hagin nomenat Anna Forcada gerent del Sant Bernabé malgrat que haurà de compaginar aquest càrrec amb el de la gerència de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central.

Abel Garcia considera que el centre hospitalari necessita una gerència a temps complet. I que aquest dedicació compartida «no és suficient». Garcia ha exposat que l'hospital de Berga, històricament, arrosssega «problemes estructurals» i que, a més, ha d'atendre una població envellida durant tot l'any que requereixen atenció especialitzada. D'altra banda, ha d'afrontar un increment del nombre de població que atén els mesos d'estiu per l'afluència de visitants.

Per a Abel Garcia, aquesta decisió no és un bon auguri per al centre sanitari berguedà.

Així mateix, el regidor socialista ha lamentat la forma com aquesta decisió s'ha comunicat al patronat municipal del centre que fins ara ha gestionat l'hospital. Els patrons se'n van assabentar una vegada aquest diari va avançar la informació el mes passat. El patronat ha demanat un informe sobre el seu paper a partir d'ara.