L'Agència Catalana de Turisme (ACT) ha posat un marxa un nou espai web per promocionar el turisme familiar a les 27 destinacions certificades al territori. Entre elles hi ha la ciutat de Berga, que compta amb la certificació de Natura i Muntanya. Amb les marques de Turisme Familiar, l’Agència Catalana de Turisme distingeix les destinacions que disposen d’una oferta certificada d’establiments d’allotjament, restauració, i d’oci i lleure adreçats als més petits.

Berga es va certificar com a Destinació de Turisme Familiar l'any 2014. Entre l'oferta de la capital berguedana que aparèix al web de l'ACT hi destaca l'activitat a la Serra de Queralt, que ofereix la possibilitat de gaudir de diferents activitats com ara el senderisme, BTT, parapent, entre d’altres.

L'oferta també destaca itineraris i rutes per fer excursions; activitats nàutiques al pantà de la Baells i de turisme actiu i d’aventura; museus i espais culturals adreçats a tots els públics, l’Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà i la colònia minera de Sant Corneli (Cercs) on es troba el Museu de les Mines de Cercs.

La campanya, dirigida als mercats català i espanyol, es pot consultar a través del portal catalunya.com, on s'inclouen apartats com una agenda d'esdeveniment i activitats i informació pràctica sobre cadascuna de les zones certificades.

Pel director de l'Agència Catalana de Turisme i alcalde de Gironella, David Font, "el turisme familiar és un dels productes clau en l'estratègia turística, tant pel que fa a les estades llargues com a escapades de cap de setmana". Amb aquesta iniciativa, l'ACT busca "segmentar la promoció dels municipis de Catalunya" i "visibilitzar la seva oferta turística especialitzada".

A Catalunya hi ha 27 destinacions certificades dins el programa familiar amb més de 480 afiliats. A la zona de la costa hi ha 19 destinacions, vuit de les quals a la Costa Brava (Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador i Torroella de Montgrí-L'Estartit), sis a la costa de Barcelona (Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú) i cinc a la Costa Daurada (Calafell, Cambrils, el Vendrell, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja).

Per altra banda, la certificació de Natura i Muntanya compta amb vuit destinacions. A més de Berga, hi ha Muntanyes de Prades, les Valls d'Àneu, la Vall de Boí, la Vall d'en Bas-les Preses, els Ports, la Vall de Camprodon i Pirineus-Noguera Pallaresa.