L'Agència Catalana de Turisme (ACT) ha posat en marxa un nou espai web per promocionar el turisme familiar en les 27 destinacions certificades del territori. Entre elles hi ha la ciutat de Berga, que té la certificació de Natura i Muntanya. Amb les marques de Turisme Familiar, l'ACT distingeix les destinacions que disposen d'una oferta certificada d'establiments d'allotjament, restauració, i d'oci i lleure adreçats als més petits.

Berga es va certificar com a Destinació de Turisme Familiar l'any 2014. Entre l'oferta de la capital berguedana que apareix al web de l'ACT destaca l'activitat a la serra de Queralt, que ofereix la possibilitat de gaudir de diferents activitats com senderisme, BTT i parapent. L'oferta també destaca itineraris i rutes per fer excursions; activitats nàutiques al pantà de la Baells i de turisme actiu i d'aventura; museus i espais culturals adreçats a tots els públics, l'Espai d'Interpretació de la Natura del Berguedà i la colònia minera de Sant Corneli (Cercs), on es troba el Museu de les Mines de Cercs.

La campanya, dirigida als mercats català i espanyol, es pot consultar a través del portal catalu-nya.com, on s'inclouen apartats com una agenda d'esdeveniments i activitats, i informació pràctica sobre cada zona.