Els Bombers de Berga van actuar ahir a la tarda en una façana del bloc de pisos de protecció oficial del cementiri vell, entre els carrers de Mossèn Espelt i Harmonia. Es tracta d'habitatges de protecció oficial construïts per la Generalitat l'any 2007. S'alcen on hi havia el cementiri i, posteriorment, el magatzem municipal.

Els Bombers van rebre l'avís a les 5 de la tarda de la Policia Local perquè inspeccionessin unes plaques que folren aquest edifici i van mobilitzar dues dotacions. Van instal·lar una autoescala per comprovar de prop que les plaques no estiguessin soltes i suposessin un perill per a la integritat física dels vianants. En paral·lel, agents de la Policia Local van tallar el trànsit de vehicles pel carrer Harmonia des del carrer Buxadé a causa d'aquesta actuació.

Després de la comprovació, els Bombers van observar que caldrà fer una actuació per garantir al 100% la fixació d'aquestes plaques. Una obra que haurà de dur a terme la comunitat de veïns.

La presència dels Bombers en aquesta zona, bastant propera al cor del barri vell, va cridar l'atenció dels veïns, oimés després que dissabte a la tarda calgués desallotjar deu persones per l'esfondrament parcial del número 8 del carrer del Carme. Tanmateix, l'actuació d'ahir es va fer en un edifici nou.