L'Ajuntament de Berga preveu sanejar la malmesa façana del bloc de pisos número 8 del carrer del Carme de manera imminent, segons ha explicat a Regió7, Aleix Serra, regidor d'Urbanisme.

L'objectiu és que al més aviat possible puguin tornar a les seves llars les deu persones dels pisos que hi ha a tocar, que van haver de ser desallotjades dissabte passat a causa del risc d'esfondrament total del bloc número 8 i 6 . Es tracta de pisos deshabitats i abandonats que fa anys que experimenten una lenta però constant degradació que posa en perill els habitatges del seu entorn més immediat.

Serra va explicar que «la prioritat número 1 és que la gent puguin tornar a casa seva». La desena de veïns desallotjats viuen provisionalment a casa de familiars i també n'hi ha que s'han hagut d'allotjar a l'alberg o a l'hotel Berga Park «i no és la situació que voldríem». En segon lloc, el consistori vol que els veïns puguin circular per aquest carrer, que des de dissabte té l'accés restringit als vianants.

El regidor d'Urbanisme preveu que aquests treballs puguin començar i acabar aquesta mateixa setmana perquè al més aviat possible els veïns desallotjats puguin retornar a les seves llars.

Un cop s'hagi fet aquesta feina i els veïns hagin pogut tornar a casa seva, el consistori iniciarà el procediment legal per poder enderrocar aquest immoble en estat ruïnós. Li cal l'autorització judicial que li permeti actuar en una propietat privada.