07 de setembre de 2020
07.09.2020
Regió7

Berga viurà una fira de Santa Tecla amb aforament limitat i accessos controlats

La primera mostra firal del 2020 es farà a l'aire lliure, al recinte firal del Vall els dies 19 i 20 de setembre

07.09.2020 | 14:36
Roser Rifà i Salvador Vinyes en la presentació de la mostra, aquest dilluns

Normalment la primera fira de l'any de Berga és la de maig. Enguany, però, la situació sanitària ha fet que el calendari de mostres de la capital berguedana s'estreni el setembre amb la de Santa Tecla, el certamen agrícola que tindrà lloc els dies 19 i 20 d'aquest mes, al recinte firal a l'aire lliure del passeig de la Indústria
L'Ajuntament de Berga ha apostat per fer el certamen. Això sí: posant l'accent en la seguretat per evitar el contagi del coronavirus.
La pandèmia ha fet que el nombre d'expositors de productes alimentaris sigui superior als del 2019 amb 54 parades. De fet, hi ha productors que s'han quedat fora per falta d'espai, segons ha explicat Roser Rifà, la regidora de Fires que aquest dilluns ha presentat la mostra juntament amb el dissenyar de la fira, Salvador Vinyes.

L'àmbit del firal a l'aire lliure anirà des de la plaça Viladomat fins davant de l'ambulatori. Tota aquesta área, estarà perimetrada i tancada al trànsit. Per tal de complir amb les mesures de seguretat sanitàries per evitar la propagació de la covid-19, només es podrà accedir al recinte per 4 únics punts d'accés. I espais concrets de la mostra com la zona on s'exposaran els 89 caps de bestiar o l'espai de les actuacions musicals tindran aforament limitat. Roser Rifà ha destacat el control que hi haurà per garantir la seguretat que permeti celebrar Santa Tecla.
Hi haurà més distància de seguretat entre expositor i expositor, concretament 3 metres . Per això el certamen ocuparà més espai de l'habitual. L'Ajuntament de Berga ha lliurat als marxants els protocols de seguretat perquè tinguin presents les mesures que cal complir.
A la mostra hi haurà diferents cartells informatius en els quals es fa referència « a la triple M: mans netes, mascareta i metres de distància» ha dit Rifà. La regidora ha explicat que es posarà «un especial èmfasi» en el compliment de les mesures de profilaxi «perquè aquesta és la manera que puguem tirar endavant la fira i no l'haguem de suspendre a mig fer». En aquest sentit, Rifà ha apel·lat als visitants a fer cas de les recomanacions del consistori «per poder fer una fira amb la màxima normalitat» dins del context generat per la pandèmia.

D'altra banda, la regidora Rifà ha dit que celebrar la fira de Santa Tecla «és important per posar en valor el primer sector» en un moment de pandèmia que ha fet veure més clarament que mai que «cal mostrar i impulsar l'agroalimentació del territori i de qualitat». El certamen berguedà torna amb l'objectiu de «posar a l'abast del consumidor productes de primera necessitat» .
La regidora ha indicat que tot i la necessitat d'adoptar un protocol de seguretat «serà la fira de sempre».
Destaquen el fet que els visitants hi podran trobar formatges elaborats pels propietaris dels ramats, un fet que dona valor afegit al certamen.
Hi haurà un espai dedicat a les activitats musicals, foodtruks i un amplia ventall d'activitats paral·leles com els jocs de carrer o tastos de vins i maridatges, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit