El consultori dental Verge de Queralt de Maturín, ciutat ubicada al nord de Veneçuela, farà una desena d'higienes bucals gratuïtes a infants de famílies amb pocs recursos, avui, dia de la Mare de Déu berguedana.

La impulsora d'aquesta iniciativa és María José Castillo, que ha explicat a aquest diari que ho fa com a mostra d'agraïment pel suport que ha rebut des de Berga per fer possible el seu negoci. Ha especificat que es faran higienes bucals, aplicació de fluor i empastaments dentals.

Tal com ha anat informant aquest diari, aquest consultori que té accent berguedà ha estat possible gràcies a les aportacions solidàries fetes des de Berga. La campanya la van organitzar integrants del Rotaract Club VRTL D2202, un club Rotary virtual amb presència a la capital berguedana que manté el contacte mitjançant connexions per la xarxa.

La iniciativa va començar fa un any a la Farmàcia Nova del Vall de Berga. El pintor berguedà Josep Maria Hontangas, un dels impulsors de la iniciativa, va cedir dibuixos solidaris que es van intercanviar per pasta dental i raspalls de dents. També ha apadrinat aquesta iniciativa Eras Estudi Dental de Berga. El consultori de Castillo el presideix una imatge de la Verge de Queralt.