Berga va viure, ahir, una Gala de Queralt atípica, marcada per l'aplicació de mesures per evitar la propagació del coronavirus.

Es va limitar la capacitat a l'interior del temple inutilitzant fileres de bancs i es va verificar que les persones que hi seien mantinguessin les distàncies de seguretat. Els organitzadors van disposar cadires a l'exterior del temple perquè els assistents poguessin seguir la missa des de fora a través dels altaveus. Tothom anava amb mascareta.

La cerimònia la va presidir el capellà custodi, mossèn Ramon Barniol, que duia una mascareta blanca amb la imatge de la Mare de Déu. També Marc Majà, rector de Berga, que aquest mes deixa la ciutat per ocupar altres responsabilitats al Bisbat de Solsona. La missa va ser cantada per l'Orfeó Berguedà.

Les mesures per evitar la propagació de la covid-19 també van fer que a l'hora de combregar els mossens repartissin l'eucaristia a l'interior i a l'exterior de l'església.

Els organitzadors de la Gala van lliurar presents a persones que la fan possible, com el capellà custodi, el rector de Berga i el guardià del santuari, Albert Pujol.