L'ANC de Berga ha organitzat per aquesta Diada una acció simbòlica davant de les oficines d'Hisenda. En concret, demana als veïns de la ciutat que es facin una fotografia de denuncia davant de l'edifici, ja sigui amb cartells reivindicatius o amb l'estelada, i que la publiquin a les xarxes socials. Desenes de persones ja han penjat la seva foto a les xarxes amb missatges com 'Independència per respecte als nostres vots' o 'Independència per la nostra sanitat'. Les seccions territorials de l'ANC del Berguedà van decidir per àmplia majoria que no se celebrés cap acte presencial a Berga amb motiu de la Diada, ja que es trobaven amb nombroses dificultats organitzatives, sobretot per la manca de recursos humans.

L'acció simbòlica que ha organitzat l'ANC del Berguedà consisteix en fer una acció-protesta sense públic davant de les oficines d'Hisenda, entre les 10 del matí i les vuit del vespre. L'entitat demana a la població que es faci una fotografia davant de l'edifici, ja sigui amb un cartell reivindicatiu, amb una samarreta o amb l'estelada. A més, també s'han col·locat diverses cadires buides per homenatjar a les persones represàlies.

Les 18 seccions territorials de l'ANC al Berguedà van participat en la votació sobre si s'havia de fer o no l'acte presencial per la Diada a Berga. Malgrat que inicialment van plantejar el dubte per la situació sanitària, des de l'ANC de Berga van deixar clar que es van precipitar i que en realitat era per les dificultats organitzatives, sobretot per la falta de recursos humans.