L'operació sortida del cap de setmana de la Diada ha deixat llargues cues aquest matí de divendres entre Gironella i GironellaCercs. La C-16 ha patit retencions de quinze quilòmetres en aquest punt durant tot el matí i en especial la situació s'ha agreujat a migdia, entre les 12.00h i les 14.00h. A primera hora de la tarda la circulació s'ha normalitzat totalment en aquest punt del Berguedà.

En altres vies de la xarxa viària catalana també s'han viscut cues quilomètrique en la operació sortida, per exemple a la C-14 a l'Alt Urgell per accedir a Andorra. En aquest darrer cas, s'han acumulat fins a 13 quilòmetres de retenció entre Adrall i la frontera de la Farga de Moles. Altres vies amb congestió han estat la C-35/C-65 a Llagostera; l'AP-7, entre Mollet i la Roca del Vallès; i la C-17 a Ripoll.

Un total de 355.577 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00h d'ahir dijous i les 12.00h d'avui divendres amb motiu del pont de la Diada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta d'un 82% dels 430.000 vehicles previstos.