Seminaristes de l'etapa propedèutica del bisbat de Solsona han col·laborant aquest final d'agost i principi de setembre en les obres de restauració de l'església de l'Espà ( Saldes).

Els seminaristes han estat allotjats a la rectoria del municipi veí de Gósol. Els joves , a qui va acompanyat el bisbe Xavier Novell, van dedicar deu matins a treballar a l'església saldenca de l'Espà «picant i traient l'arrebossat malmès per la humitat i traient les juntes de morter de les pedres», han informat fonts del bisbat solsoní.

La iniciativa ha estat «molt ben rebuda tant per part dels veïns del llogaret com també pel mateix Ajuntament. Tots van col·laborar i oferir ajuda en l'obra», segons fonts del bisbat.

Les tardes d'aquests dies «es van dedicar «al descans, la pregària i la formació». D'altra banda, també es van fer «visites, excursions, trobades, etcetèra». Així mateix els joves seminaristes van «conèixer les diverses realitats pastorals de les parròquies del voltant, agrupades a la parròquia de referència, que és Bagà».