El Mercat del Bolet de Cal Rosal ha arrencat la temporada amb força i les previsions dels paradistes son bones de cara als propers tres mesos. Els bolets han començat a treure el cap i s'espera que en en quinze dies la collita vagi en augment gràcies a les pluges de l'última setmana. Això fa que els venedors del mercat siguin optimistes i més després de viure aquest divendres una inauguració excel·lent.

L'estrena del mercat aquest 11 de setembre va ser la més bona dels últims anys. La gran quantitat de persones que es van dirigir al Berguedà o a la Cerdanya a passar el cap de setmana llarg de la Diada van col·lapsar la C-16 i es van formar cues quilomètriques a l'alçada de Cal Rosal. Això va fer que molts d'ells decidissin desviar-se i visitar el mercat. Carla Martínez, de la parada de bolets Francisca Martínez, ha explicat a Regió7 que «aquest divendres era el primer dia del mercat i hi va haver moltíssima gent, ha estat un dels anys que més gent hi ha hagut en l'estrena. Els bolets han començat una mica fluixets, però ara d'aquí a 7 o 8 dies creiem que n'hi haurà bastants. Aquest any la gent ve amb moltes ganes de menjar-ne i creiem que serà un bon any».

Lídia Gascueña, de la parada de pa i coques de Cal Massana, afirma que aquest divendes van esgotar tot el material en poques hores. «Ahir només arribar ja estava ple de gent, a les 12.30h ja ho havíem venut tot. Avui dissabte serà una mica més fluix, però diumenge a la tarda quan la gent baixi, hi tornarà a haver molt moviment». En la mateixa línia es mostra la paradista de Formatges Blancafort i de la Mel de l'Avi Joan d'Olvan, que afirma que «el primer dia va ser perfecte, molt millor que l'any passat. Va pujar molta gent i això es va notar. Com que es va colapsar l'autovia, la gent per desviar-se va passar per aquí i es va treballar molt».

A les dues parades de bolets que hi ha al tradicional mercat ubicat a l'interior de Cal Rosal ja es poden veure rovellons, rossinyols, camagrocs, camagrocsceps Aquest dissabte al matí no hi havia les aglomeracions de gent de divendres, però els paradistes seguien venent el producte i molts curiosos observaven les safates. Majoritàriament, els visitants eren turistes de fora de la comarca. «La temporada de bolets ha començat bé gràcies a les pluges d'aquest darrers dies i ja comencen a sortir rovellons. No n'hi ha molts, però ja comencen. Esperem que aquesta setmana i la que ve la cosa acabi d'arrencar», exposa Lluïsa Vilalta, de la parada Bolets Lluïsa, que confirma que «ahir hi va haver molta gent, durant tot el dia va ser molt fluid, la gent els hi agrada molt venir a aquest mercat. Comencem a tenir varietat de bolets i jo animaria a la gent a venir al Mercat de Cal Rosal, perquè a part de que tenim totes les mesures de protecció, com que ha plogut, aquest any hi haurà bastant bolet».

El Mercat del Bolet de Cal Rosal compta amb dos gels hidroalcohòlics a cada entrada i les parades s'han adaptat a la normativa covid-19 amb la instal·lació de vinils per separar-se dels clients. A més, tots els aliments estan protegits per una mampara de seguretat. A més de bolets però, els visitants també poden trobar al mercat altres parades d'aliments de proximitat com embotits, formatges, mel, pa i coques. Tots aquests paradistes però, depenen dels bolets. Ramon Sitges, de Casa Enfruns, explica que «la temporada del mercat, si el covid ens la deixa fer, anirà molt bé, ja que diuen que aquest any pinta molt bé. Jo venc embotits, però si no hi ha bolets, no venc res, depenc totalment d'això. Si és una temporada bona de bolets, jo venc llonganisses, i si és una temporada dolenta, no en venc», afirma.