Els centres educatius del Berguedà han començat un nou curs escolar aquest dilluns marcat per les mesures anti-covid. Al centre més gran de la comarca amb 600 alumnes, l'institut Guillem de Berguedà de Berga, l'estrena s'ha fet aquest matí d'acord amb allò previst: entrades esglaonades dels alumnes dels diferents cursos, distància a les aules i higiene de mans.

Els primers en entrar a classe han estat els més joves, els de primer d'ESO. S'han concentrat al pati i d'allà cada tutor els ha anat a buscar per acompanyar-los a la seva aula, on enguany en comptes d'haver-hi 30 alumnes n'hi han entre 22 i 23. La raó és que cal que hi hagi una distància de metre i mig. Els tutors han anat explicant als estudiants les noves normes: mantenir les distàncies, netejar-se les mans amb gels desinfectants i evitar el contacte amb altres grups per reduir el risc de contagi de la covid-19.

Novetats al transport escolar

Una altra de les novetats del nou curs és en el transport escolar. Els quatre autocars del Consell Comarcal del Berguedà que aquest matí han portat els alumnes al Guillem de Berguedà han estrenat un nou espai per aparcar. Fins ara entraven a l'interior del patí. Aquest dilluns no ho han fet perquè el pati estava ocupat pels alumnes que des d'allà entren per els accessos establerts a les seves aules.

Els autocars han estacionat al carrer adjacent -el Pere Coma -,sota la supervisió dels tècnics del Consell Comarcal que vetllaven perquè l'operació fos fluida com així ha estat. També han regulat el trànsit a la zona d'accés al centre, la plaça Gernika, agents de la Policia Local de Berga.