La companyia elèctrica Endesa està duent a terme els treballs de renovació i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió del nucli de la Rodonella, a Cercs.

Les obres consisteix a substituir amb elements d'última tecnologia un total de 200 metres de línia subterrània a 25 kV. Fonts d'Endesa han explicat que «el nou cablejat que s'està instal·lant, d'alumini, i d'una secció major a l'anterior, augmenta la capacitat de transport de la línia preparant-la, així, per ampliar el seu servei i poder també absorbir puntes de demanda concretes així com el consum de nous clients que s'hi poguessin afegir»

Es tracta d'una inversió de 40.000 euros «per tal d'incrementar la seva resiliència i reforçar la qualitat i la continuïtat del subministrament a clients d'aquest municipi del Berguedà».

Aquests treballs que s'han d'acabar aquest setembre, formen part dels plans d'inversió de la Companyia al Berguedà i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques. D'aquesta manera, es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei als clients, ja que es dóna una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.