15 de setembre de 2020
15.09.2020
Regió7

La restauració de la Torre de Merola, finalista dels premis Catalunya Construcció

Les obres concursen en la categoria de restauració

15.09.2020 | 19:36
Torre de Merola que va ser restaurada el 2019

Les obres de recuperació de la Torre de Merola a Puig-Reig han estat seleccioades entre els finalistes dels Premis Catalunya Construcció 2020 en la categoría de rehabilitació. L'autor del projecte executiu d'aquesta obra ha estat l'astudi d'arquitectura Carles Enrich amb la direcció del Servei de Patrimoni Local (Spal) de la Diputació

 El Castell de Merola va ser edificat a finals del segle XIII. L'objectiu de la intervenció conclosa el 2019 ha estat «la restauració i reforç de la torre del castell de Merola»-que està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monumenthistòric- «amb la màxima adequació a la morfologia i ús originals» . La restauració ha evitat la seva desaparició total.

El jurat de la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 22 candidatures?com a finalistes que optaran als guardons en les seves sis categories professionals.

L'objectiu d'aquests premis que convoca el Col·legi d'Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) és "reconèixer l'esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció". Els premis compten amb el suport del Consell de Col·legi d'Aparelladors de Catalunya i d'Arquinfad. 

El nombre de candidatures presentades en totes les categories d'aquesta edició ha estat de 129. El jurat en va fer una primera selecció de la qual han estat escollides les 22 que finalment optaran als premis. Hi ha 4 candidatures finalistes en cadascuna de les categories de Direcció d'execució d'obra, Coordinació de seguretat i Innovació en la Construcció, mentre que en Direcció integrada de projecte el jurat n'ha escollit 3 finalistes. La categoria de Rehabilitació serà la més nombrosa amb 7 finalistes, que es divideixen en dues subcategories: Rehabilitació patrimonial amb 4 candidatures i Rehabilitació funcional amb 3. 

Obres a tot Catalunya
Bona part de les obres es troben ubicades a Barcelona, però també a d'altres poblacions catalanes com ara Gratallops, Peralada, Sant Esteve d'en Bas, Puig-Reig, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Joan Despí o el Prat de Llobregat. La tipologia i dimensió dels treballs és ben diversa i aquests representen una bona mostra de l'activitat duta a terme pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2018 i 2019.    
En aquesta XVII edició dels premis també s'atorgarà un Premi al treball final de grau per als alumnes de les escoles d'arquitectura tècnica i edificació. En aquesta categoria optaran 4 treballs finalistes dels 11 que es van presentar provinents de les escoles d'arreu del país. Finalment, el jurat atorgarà un Premi Especial a la Trajectòria Professional. 

Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d'una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa. 
El jurat de la 17a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Marcos Barjola, arquitecte tècnic i director d'execució d'obres; Conxita Balcells, arquitecta; Jan Dinarès, arquitecte tècnic en exercici lliberal; Santiago Ayuso, arquitecte tècnic i coordinador de seguretat; Elisabeth Magán, arquitecta tècnica i directora de producció de Maheco Constructora; David Garcia, doctor arquitecte i consultor d'estructures i Celestí Ventura, president del CAATEEB i alhora president del jurat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook