18 de setembre de 2020
18.09.2020
Regió7

Berga pregunta als veïns sobre la modificació del POUM i la possibilitat d'establir un recàrrec als pisos desocupats

Majors de 16 anys i entitats poden fer aportacions a les propostes

18.09.2020 | 17:15
Berga pregunta als veïns sobre la modificació del POUM i la possibilitat d'establir un recàrrec als pisos desocupats

L'Ajuntament de Berga posarà en marxa dues consultes perquè la ciutadania pugui dir la seva sobre la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l'àmbit del Polígon Industrial de La Valldan i l'aplicació d'un recàrrec sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI) als pisos que es trobin desocupats de forma permanent. Les aportacions les poden fer els majors de 16 anys i les entitats, a través del web municipal, del 21 de setembre al 5 d'octubre de 2020. Amb les propostes s'elaborarà un informe de retorn on es valorarà la seva incorporació.

En el cas del POUM, explica el consistori en un comunicat, es busca resoldre contradiccions normatives, ja que l'actual regulació urbanística del Polígon Industrial de La Valldan, data dels anys 70. En cap cas, especifiquen, suposarà un increment de l'aprofitament urbanístic existent.

Pel que fa als pisos, afegeixen, la proposta d'establir un recàrrec sobre els immobles d'ús residencial desocupats busca afavorir l'augment d'habitatges de lloguer disponibles al municipi i una major estabilització dels preus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook