Berga va tancar ahir una nova edició de la Fira de Santa Tecla que l'Ajuntament i el sector agroalimentari han celebrat a pesar del risc que comporta pel perill de contagi com una taula de salvació per als firaires i productors. Tant és així que alguns dels professionals presents aquest cap de setmana al Passeig de la Indústria han assegurat que aquesta és de les primeres fires en les quals pot participar des del mes de març.

L'Ajuntament va fer ahir al vespre una valoració molt satisfactòria del desenvolupament del certamen, el qual ha aportat una nova manera de viure les fires, amb espais més amplis i una afluència de públic més espaiada. Així ho va explicar la regidora Roser Firà: «Estem absolutament satisfetes; tot l'esforç ha valgut la pena i tenim la sensació d'haver demostrat que es pot fer». L'afluència esglaonada de públic i l'espai ampli va evitar haver d'aplicar el protocol d'evacuació previst.

En aquest escenari econòmic, els productors agroalimentaris s'han pres la cita berguedana com una represa de l'activitat amb l'objectiu de tornar a posar en valor el seu producte. És el cas de la formatgeria del Pujol-Orra de les Llosses, que fa formatge de vaca ecològic. En nom de l'empresa familiar, Neus Puig-pey explicava que «hem vingut aquí per defensar el formatge de pastor; està sent molt difícil vendre, sobretot, en fires on hi ha revenedors o gent que fa grans volums de formatge. De vegades ens trobem que no hi podem competir. Les fires són un dels canals que tenim per vendre i hem decidit ser aquí per defensar els formatges de pastor».