L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà podrà utilitzar gratuïtament l'equipament municipal de Gironella el Casal La Llar per desenvolupar-hi activitats durant el curs 2020-2021. Ahir, responsables de l'Ajuntament de Gironella i de l'entitat social va signar un conveni.

Els usuaris del centre especial de treball Taller Coloma es desplaçaran a l'espai de dilluns a divendres per portar-hi a terme activitats.

Fonts municipals han indicat que utilitzaran la primera planta de l'edifici, «que serà d'ús exclusiu per a ells, mentre que les activitats habituals del casal es desenvoluparan a la planta baixa».

Teresa Terricabres, regidora d'Atenció a les persones de Gironella, ha explicat que les característiques de l'espai «permeten que es desenvolupin les dues activitats paral·lelament, sense interferències, i així aprofitar al màxim l'equipament».

Per la seva banda, l'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que «l'entitat tenia una doble necessitat: esponjar els usuaris que tenen al Taller Coloma (a causa de la covid-19) i alhora garantir una millor integració de l'entitat arreu de la comarca».

En declaracions a aquest diari, l'alcalde ha exposat que «ens van explicar les necessitats i vam creure que era una oportunitat per a ells i per als usuaris, i també per a nosaltres». Per aquest motiu, l'Ajuntament de Gironella ha concretat que «hem cedit un espai perquè puguin fer les seves activitats d'estimulació i de formació».

Igualment, el dirigent gironellenc ha explicat que «esperem que els altres municipis també s'hi puguin sumar i replicar convenis com aquest»

D'altra banda, aquesta setmana el Casal La Llar reprendrà les activitats per a aquest curs, adaptades a la covid-19, amb grups estables de màxim 10 persones per activitat, segons van informar ahir fonts del consistori gironellenc.