La Plataforma Anti Incineradora de Cercs ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra que a la vella central tèrmica del poble s'hi estan realitzant obres sense llicència. I aporten imatges d'operaris treballant a l'edifici aquesta mateixa setmana que està a mig desmantellar perquè l'Ajuntament de Cercs va aturar les obres al seu dia perquè no complien els requisits legalment establerts.

Els opositors recorden que l'Ajuntament de Cercs, el 10 de gener d'enguany, va incoar un expedients de disciplina urbanística «per les actuacions que estava realitzant il·legalment INFREEMU, SL a la zona de la central tèrmica a l'àmbit PMU-3».

En aquest decret es va ordenar la suspensió provisional immediata de les obres, una decisió ratificada per un decret d'alcaldia del 18 de febrer.

En la denúncia que han presentat als Mossos d'Esquadra, els opositors de la incineradora diuen que «l'empresa estava manipulant, entre d'altres materials, quantitats de fibrociment -el qual conté amiant-, i que molt probablement estaria abocant residus de forma irregular en un dipòsit de terres i runes».

Hi afegeixen que la continuació dels treballs « i l'atorgament de qualsevol llicència urbanística resta expressament condicionada a l'aprovació del pla derivat» del pla urbanístic. Els opositors recorden que la fiscalia de medi ambient i urbanisme ha obert diligències sobre les presumptes irregularitats al voltant d'aquestes treballs arran d'una denuncia presentada per la pròpia plataforma.

Els opositors demanen als Mossos d'Esquadra que «corroborin els fets exposat i aixequin l'acta corresponent, informin formalment a l'Ajuntament dels fets i remetin l'atestat a a la fiscalia de medi ambient i urbanisme de Barcelona».