06 de octubre de 2020
06.10.2020
Regió7

La proposta d'atorgar la Medalla d'Or a la festa major de l'Ametlla enfronta el govern i l'oposició de Puig-reig

ERC vota no a la moció perquè diu que seria un greuge comparatiu amb altres entitats però promet estudiar-ho

06.10.2020 | 21:53
Capgrossos de la festa major de l'Ametlla d'enguany

La proposta del grup de Junts per Catalunya que l'Ajuntament de Puig-reig atorgui a l'Associació Cultural de l'Ametlla de Merola la Medalla d'Or, en reconeixement al fet que la Generalitat hagi inclòs dins del Catàleg del Patrimoni Festiu la festa major de la colònia que organitza l'entitat, va enfrontar, anit, a l'oposició amb 5 regidors i el govern d'ERC que té majoria absoluta de 6 regidors. L'executiu va votar en contra de la proposta de l'oposició. Tanmateix, l'alcalde Josep Maria Altarriba es va comprometre a estudiar-ho i parlar-ne de nou al proper ple.

En el ple d'ahir, el grup municipal a l'oposició de Junts per Catalunya va proposar que s'iniciés l'expedient per determinar els mèrits perquè aquesta entitat rebi aquesta medalla d'or que vol reconèixer una festa que enguany ha estat inclosa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de la Generalitat, una condició que a la comarca només tenen la Fia -faia de Bagà Sant Julià de Cerdanyola i la Patum. I també els 130 anys de celebració de la festa gran en aquesta colònia tèxtil que té una rica vida social i cultura. La proposta també incloïa que el consistori en garanteixi una aportació econòmica estable de 4.000 euros anuals per contribuir al finançament i que ajudi a difondre la festa major de l'Ametlla.
L'alcalde Josep Maria Altarriba va dir que aprovar una quantitat fixa de 4.000 euros anual per la festa major de l'Ametlla «seria un greuge comparatiu» amb altres entitats. Va lamentar que Junts per Catalunya presentés aquesta moció sense consensuar-la abans.

Fins ara el consistori ha donat el reconeixement de fill predilecte al desaparegut músic Ramon Noguera. L'Ajuntament de Puig-reig mai ha donat una medalla d'or ni tampoc a una entitat. «Donar al medalla d'or és molt important i hi hauria d'haver temps per poder-ho valorar». El batlle va dir que «tant com hem pogut en hem abocat amb la cultura de l'Ametlla de Merola. Estem orgullosos i contents que la festa major estigui inclosa al catàleg». Amb tot va dir que « aquest pas no es pot aprovar en aquest ple. No desmereixem l'enorme treball que fan a l'Ametlla que quedi clar» va reblar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit