La xifra d'estudiants confinats al Berguedà ha augmentat el 40,72% en només un dia. Mentre el departament d'Educació va anunciar aquest dimecres que la presència de la covid-19 als centres educatius del país disminueix progressivament, a la comarca berguedana les xifres continuen empitjorant. Si aquest dimarts hi havia 9 grups i 221 alumnes confinats, aquest dimecres les xifres van augmentar a 13 grups i 311 alumnes en quarantena. El creixement més important ahir, dimecres, es va situar a Gironella, on els responsables docents i el batlle han mostrat preocupació i han fet una crida a extremar les precaucions. La vila té 126 alumnes confinats de diferents centres educatius.

En les últimes hores s'han confinat dos grups més de l'institut Pere Fontdevila i un de l'escola Sant Marc de Cal Bassacs, el que significa que 60 alumnes han estat confinats, per tres casos positius. Aquests nous grups se sumen als 66 existents de l'escola de Gironella i als dos del centre de secundària gironellenc, que té actualment quatre grups confinats amb un total de 83 persones. La directora del centre, Rosalia Muñoz, ha exposat a Regió7 que hi ha preocupació entre mestres i alumnes. «El professorat està preocupat, ja que es van confinant grups i això genera inquietud. Els alumnes que encara són aquí també estan inquiets, però la vida a l'institut continua el seu dia a dia amb menys alumnes», explica. Tot i aquesta situació, els grups confinats de 1r, 2n, 3,r i 4t d'ESO ja s'han fet les proves PCR i continuen fent les classes des de casa. «Quan els nanos estan confinats el professor es connecta des de la classe i ells ho fan telemàticament. Seguim els horaris de classes però a distància», afirma.

L'alcalde de Gironella, David Font, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat però a la vegada ha demanat extremar les precaucions. «Tenim diferents grups confinats en diferents centres de Gironella, però les dades de positius en les taxes PCR no són alarmants. Però la situació en termes generals sí que és complexa. Tots plegats hem d'extremar les precaucions i complir amb les mesures per minimitzar el risc de contagi».

A Berga segueixen confinats 115 alumnes de l'institut Guillem de Berguedà i ahir, dimecres, s'hi va afegir un grup de 30 estudiants de l'institut Serra de Noet.