El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa l'onzena ampliació de l'abocador comarcal del Berguedà al paratge de Font Ollera. Ahir, el president de l'ens i el conseller de Medi Ambient, Josep Lara i Vicenç Linares, respectivament, la van visitar.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, va explicar que, amb aquestes obres, s'aconsegueix un volum de 20.678 metres cúbics i s'estima una vida útil aproximada de 2 anys i 4 mesos per a la fase actual. La nova mota de terres s'ha fet a continuació de la desena fase «per aconseguir pal·liar l'impacte visual de l'abocador respecte de l'entorn».

Aquesta obra ha costat 403.957,07 euros amb l'IVA. El president Josep Lara va destacar que l'abocador «és una estructura fonamental per a la comarca, una instal·lació singular i necessària».

El nou model de recollida de deixalles del porta a porta ha suposat una disminució del 60% de les tones que s'aboquen a Font Ollera comparat amb les abocaddes l'any 2017, quan encara no s'aplicava aquest sistema de recollida i hi anaven a parar més residus sòlids urbans. Així, mentre que l'any 2017 hi entraven una mitjana de 1.054.107 quilos cada mes, el 2019 el volum de residus sòlids urbans que s'hi aboca «s'ha reduït gairebé el 60% i la mitjana mensual ha estat de 453.210 quilos», va explicar el conseller Vicenç Linares.