El primer centre comercial online del Berguedà ja és una realitat. Dues emprenedores de la comarca, Anna Romera i Gemma Sobrevias, han posat en marxa El Formiguer, un marketplace que serveix de plataforma de venda a una quarantena d’establiments de la comarca.

L’objectiu d’El Formiguer és impulsar aquesta plataforma digital per donar un cop de mà i potenciar el comerç de proximitat en aquests moments de dificultat on el treball col·laboratiu i les plataformes digitals han agafat especial rellevància.

La nova plataforma de vendes permet als comerciants repartir costos, atraure clients i augmentar la visibilitat dels seus negocis. «Creiem en la comarca i no volem que cap més comerç tanqui», ha afirmat Romera durant l’estrena del projecte. La pàgina web www.elformiguer.cat s’ha inaugurat aquest dimarts a la seu de l’Assocació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB).

El marketplace ofereix productes de proximitat en un format senzill i intuïtiu. Els clients poden accedir al lloc web i realitzar les seves compres als diferents establiments berguedans que s’hi han adherit. Com a fet destacat, els visitants poden afegir a la cistella productes de diferents comerços i realitzar el pagament conjunt. Un cop ho tenen tot pagat en format online, els clients poden triar si anar a buscar els productes a la botiga o rebre’ls directament a casa en menys de 24 hores. El servei també estarà disponible per la resta de Catalunya i de l’estat espanyol.

Aquest centre comercial online compta de moment amb una quarantena d’establiments que paguen una quota per poder ser-hi. Actualment hi ha més d'un miler de productes però està obert a tots els comerços de la comarca que s’hi vulguin sumar.

En les seves primeres passes el projecte ofereix productes tan variats com articles per a nadons de Nap-Buf, articles de roba de Els Plens, productes de bijuteria de la Joieria Climent, embotits de Puig-Fitó o productes de la Patum del Molí del Castell.

A El formiguer els clients també hi podran trobar diferents ofertes diàries amb productes a preu rebaixat. Properament, el marketplace oferirà més opcions i Gemma Sobrevias va anunciar que treballen per oferir properament ofertes en Allotjaments/Restauració, productes de Km.0 i oci/cultura.

A la presentació del projecte hi ha assistit Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Maria Serarols, president de l’ACEB, Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà o Jordi Badia, president del Gremi d'Hostaleria del Berguedà. En els seus parlaments, tots ells han coincidit en que aquesta és una eina que potenciarà el comerç de la comarca i que més que mai farà del Berguedà una «terra de futurs».