L'Ajuntament de Gironella ha instal·lat un desfibril·lador extern automàtic (DEA) al barri del Cap del Pla. La intenció del consistori gironellenc és que tots els barris de la vila en puguin disposar i d'aquesta manera convertir Gironella en un municipi cardioprotegit. El nou dispositiu s'ha ubicat a la façana exterior del local de l'associació de veïns del barri, al carrer Cadí, 32.

Teresa Terricabres, regidora d'Atenció Social de l'Ajuntament de Gironella, ha explicat que «a hores d'ara els únics barris que no disposen de DEA són Cal Blau, Cal Ramons i Font dels Torracs, però la intenció de l'Ajuntament és poder-n'hi instal·lar durant aquest mandat». Aquest nou dispositiu DEA se suma als nou que ja hi havia instal·lats al municipi. Els DEA estan situats a l'ajuntament, a la biblioteca, al camp de futbol municipal, al pavelló poliesportiu, a l'escola Gironella, a l'escola Sant Marc Bassacs, a l'espai Sant Tomàs, a Viladomiu Nou, a Viladomiu Vell, i un de mòbil al vehicle dels agents locals.

La regidora gironellenca Teresa Terricabres recorda que «la ubicació exacta dels DEA es pot consultar a través de l'app de Gironella, disponible per Android i iOS, on també es poden consultar les farmàcies de guàrdia, i el telèfon del CAP i els hospitals i centres sanitaris propers, entre d'altres».