Una persona ha perdut la vida per la covid-19 a l'Hospital Sant Bernabé de Berga en el transcurs de l'última setmana. Amb aquesta nova defunció, la xifra de persones que han mort al centre berguedà des de l'inici de la pandèmia al mes de març s'eleva a 47.

L'Hospital Sant Bernabé de Berga ha patit un augment important de pacients ingressats amb covid-19 des de divendres passat. Avui el centre berguedà ha informat que té 16 pacients ingressats amb la malaltia, mentre que fa set dies va informar que n'hi havien cinc. Durant aquesta setmana han ingressat 12 pacients per covid-19. A més, el centre berguedà ha informat que hi ha un professional sanitari amb diagnòstic positiu de coronavirus.

A causa de l'augment de casos hospitalitzats a l'Hospital Sant Bernabé com a conseqüència de l'actual evolució de la pandèmia de la covid-19 el centre ha pres un seguit de mesures extraordinàries per continuar garantint al màxim la seguretat tant dels pacients com dels propis professionals.

A partir de demà dia 24 d'octubre es tornaran a restringir les visites a tot el centre hospitalari i només estaran permeses en aquells casos de final de vida o en situacions excepcionals. Pel que fa a l'activitat programada, el centre ha informat que s'incrementaran les visites telefòniques en tots aquells casos que sigui possible per evitar el màxim els desplaçaments al centre hospitalari, i només es permetrà l'entrada d'un acompanyant en cas de pacients menors d'edat o persones dependents en el moment de la vista.

L'activitat quirúrgica de l'hospital però, mantindrà la programació prevista. L'Hospital ha explicat que aquestes mesures seran avaluades en tot moment i en cas que es consideri necessari, podran ser modificades. L'Hospital Sant Bernabé de Berga afirma que és conscient de la repercussió que tenen aquestes mesures tant per als pacients com per als seus familiars, però es valoren com a "totalment necessàries" en aquest moment.

En un comunicat, l'Hospital ha aprofitat per fer una crida a la població per seguir les mesures de seguretat per fer front a aquesta segona onada. "Recordem també a tota la població que cal respectar les mesures de seguretat marcades per les autoritats com és l'ús correcte de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat".