L'Ajuntament d'Olvan ha comunicat aquest divendres que el departament de Salut ha tancat definitivament el consultori mèdic de Cal Rosal per motius de seguretat.

Salut ha enviat un informe a l'ajuntament olvanès on s'explica que el consultori no compleix amb les disposicions mínimes de seguretat que han de complir els llocs de treball i tampoc les mesures establertes en la norma bàsica de l'edificació i el reglament de baixa tensió. L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha explicat a Regió7 que les deficiències del local «eren conegudes des de feia temps» i que «sabem, de fa molts anys, que s'ha de solucionar».

Arran de l'empitjorament de la situació sanitària de la covid-19 Salut ha adoptat la mesura de tancar definitivament el consultori. «És un local que té moltes deficiències, tothom ho sap, se'n ha parlat políticament i s'havia de solucionar, però és veritat que amb el coronavirus s'ha intensificat aquest problema ja que hi ha diferents sales que no tenen ventilació i no compleixen amb les normes mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. Tampoc hi ha espai suficient per establir un circuit d'entrada i sortida», exposa el batlle.

L'Ajuntament d'Olvan ha informat que està valorant reubicar el consistori de Cal Rosal a un altre instal·lació amb les condicions adequades per continuar prestant aquest servei, però Salut encara no els hi ha autoritzat ni han obtingut resposta a aquesta petició. Prat afirma que «és un problema greu per la gent de Cal Rosal i per aquest motiu demanem celeritat al Departament, ja que per nosaltres és prioritari i estem disposats a buscar un altre espai i fer una inversió per adequar-lo. De moment no hem obtingut resposta i creiem que ens la mereixem».

De moment, el consultori d'Olvan romandrà obert per a tots aquells veïns de Cal Rosal que necessitin atenció i els serveis a domicili també es mantindran. El consultori d'Olvan està obert els dimarts, dijous i divendres de 08.00h a 15.00h. «El consistori d'Olvan ha vist reduït els dies de metge, però crec que la situació d'aquest centre és prou satisfactòria amb tres dies a la setmana i atenció domiciliaria», explica l'alcalde, que afegeix que «ens queixem de la situació de Cal Rosal, ja que ens haurien de donar una resposta en el compromís de poder adaptar un nou local. No volem que el local sigui una excusa per reduir serveis, estem disposats a fer les reformes que calguin des d'ara mateix».