26 de octubre de 2020
26.10.2020
Regió7

Puig-reig tanca parcs infantils i alguns equipaments municipals

El poble va arribar ahir a un índex de rebrot de 5.785 punts i en 7 dies s'hi han diagnosticat 67 casos

25.10.2020 | 23:53
Un dels parcs infantils de Puig-reig tancats, ahir

El risc de contagi de Puig-reig està en uns nivells estratosfèrics. Ahir, diumenge, es va arribar als 5.785 punts i en els darrers set dies s'han diagnosticat 67 casos. Divendres el nombre de casos diagnosticats era de 46 i l'índex de rebrot era de 3.118,95 . En només dos dies l'índex s'ha disparat i s'han diagnosticat 11 nous casos. Segons les dades de Salut, en els darrers 14 dies el nombre de casos diagnosticats és de 79.

Davant d'aquests alarmants números el govern de Puig-reig ha decidit aplicar mesures pròpies més enllà de les que ha pres la Generalitat i l'Estat. L'executiu local, ahir a primera hora de la tarda, va tancar els parc infantils posant-hi cintes i cartells informatius de la Policia Local. I avui també es tancaran alguns equipaments municipals com el camp de futbol i els dos pavellons. En espais com La Sala i la sala d'actes del doctor Llaveries només s'hi podran fer les classes de música de l'escola municipal, que ha ocupat aquests espais per reduir el nombre d'alumnes a les aules.

En declaracions a Regió7, l'alcalde Josep Maria Altarriba va assegurar que «la situació és gravíssima. Som un dels municipis amb un índex de rebrot més alt» de Catalunya. D'aquí que, ahir, el govern es convoqués d'urgència per valorar quines mesures podia prendre a més del toc de queda nocturn decidit pel Govern de la Generalitat. Les mesures s'aniran prenent en funció de la situació de cada moment. «No descartem res», va dir l'alcalde.

La raó de l'elevat índex cal buscar-la, en part, en els cribratges massius que els darrers dies s'han dut a terme a les dues residències del poble: la Sant Josep i la Mont Martí. La majoria de nous casos provenen d'aquests cribratges, segons va explicar a aquest diari Teresa Sabater, gerent en funcions del CAT Salut a la Catalunya Central. Amb tot, l'alcalde de Puig-reig va exposar que també hi ha persones del municipi que han contret la malaltia i va matisar que els cribratges massius «distorsionen» el percentatge, atès que en pocs dies es detecten molts cassos pel nombre d'habitants, 4.178. Sobre aquest aspecte, Teresa Sabater va manifestar que «hem d'acabar de valorar i estudiar els números» per determinar el nivell de casos fora de les residències. Sabater va assegurar que a les dues residències s'estan aplicant els plans de contingència per evitar la propagació del virus, que inclouen aïllar les persones que són positives. El seguiment es fa des de l'atenció primària.


Crida a la responsabilitat

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, va fer una crida a la responsabilitat personal dels ciutadans perquè facin cas de les recomanacions de les autoritats per tal d'evitar l'expansió del virus. «És cert que la població en general s'està conscienciant molt, però encara veig gent pel carrer que van sense mascareta», va assegurar l'alcalde. «Cal fer bondat. La gent ha de saber que estem en una situació gravíssima».

Altarriba va recomanar restringir la mobilitat al màxim, les interaccions socials, dur mascareta i rentar-se les mans sovint.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit