Les tradicionals Fires de Tots Sants de l'Alt Berguedà de la covid-19. Gósol, Guardiola, Bagà i GósolBagàla Pobla de Lillethan seguit les indicacions del PROCICAT i han suspès les activitats, que des de fa dècades se celebren en dies consecutius en aquests pobles de l'Alt Berguedà.

Enguany, les fires de tardor havien de començar el dia 31 de de novembre a Gósol, però l'empitjorament de la crisi sanitària i les noves restriccions ha obligat als consistoris a prendre aquesta decisió conjunta i dolorosa.

Les Fires de Tots Sants havien de continuar el dia 1 de novembre a Guardiola de Berguedà, el dia 2 a la vila de Bagà i s'havia d'acabar a la Pobla de Lillet el dia 3 de novembre. Tot i ser activitats a l'aire lliure, el risc de rebrot a la comarca i les prohibicions del Govern han fet optar per la cancel·lació en bloc.

Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà, ha explicat a Regió7 que ja s'havien estudiat mesures per poder-les celebrar. «Havíem plantejat recorreguts d'entrada i sortida perquè la gent no es creués o espaiar les parades, però veien la prohibició tant concreta, ens vam veure obligats a anul·lar-ho. Vam parlar amb la Pobla de Lillet i amb Bagà i vam creure i coincidir que anul·lar-ho definitivament seria el millor», explica Lara.

Les tradicionals fires a l'Alt Berguedà feia molts anys que se celebraven sense haver-se de suspendre i Lara apunta que «sap greu perquè la tradició d'aquestes fires és molt potent entre al nostra gent i està molt arraigada a l'Alt Berguedà.

Gósol també ha cancel·lat la Fira del pèsol negre, que enguany s'havia de celebrar el 7 de novembre al municipi berguedà.