El departament de Cultura de la Generalitat ha tret a concurs la plaça de la direcció de l'Arxiu Comarcal del Berguedà ubicat a l'edifici del Pavelló de Suècia de Berga. Aquesta plaça està vacant d'ençà que el director anterior, Xavier Pedrals, es va jubilar l'agost passat. Fins ara la Generalitat no ha aconseguit trobar un substitut.

L'equipament roman tancat al públic des del 24 d'agost. Al principi de setembre, el departament de Cultura preveia cobrir la plaça de director o directora de l'arxiu en un mes. Això no va passar. De fet, la Generalitat va convocar un primer concurs, que va quedar desert.

Ara es convoca aquest segon concurs. Les persones interessades que compleixin els requisits per optar a la plaça -cal ser funcionari de carrera del cos de titulació superior- tenen temps de presentar la seva candidatura fins al dia 9 de novembre al correu rrhh.cultura1@gencat.cat.

Des del 2 d'octubre, l'arxiu ofereix un servei de consulta al públic en general a través de cites prèvies els divendres.