El risc de rebrot a Puig-reig continua disminuint amb el pas dels dies després de tocar sostre dijous de la setmana passada amb l'estratosfèrica xifra de 15.068,66 punts. Aquest dimarts, segons les dades del Departament de Salut, el risc de rebrot a la localitat berguedana se situava en 3.327.22 punts, un xifra encara elevada però no tant lluny d'altres pobles de la comarca com Berga (2.167,31), Gironella (1.642,77), Cercs (1.463,81) o Avià (1.063,2).

Una de les dades més positives que demostren que la situació a Puig-reig s'ha normalitzat és que la taxa de reproducció de l'epidèmia és inferior a la de la capital de la comarca, Berga, amb molts més habitants. Aquest dimarts, la taxa de Puig-reig (4.178 habitants) era de 1.28, mentre que la de Berga (16.494 habitants) era de 2.16.

Pel que fa a les dades de la CCMA, que té en compte els casos positius de coronavirus de persones ingressades en residències, el risc de rebrot a Puig-reig era de 6.229,27 punts. Segons la mateixa font, els casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies al poble han estat 143 i els positius de covid-19 detectats en les últimes dues setmanes son 218. Pel que fa a la incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants la xifra de Puig-reig se situa en 5.122.07 punts.

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, s'ha mostrat satisfet per l'evolució de la pandèmia al municipi i ha explicat a Regió7 que les mesures adoptades han fet el seu efecte. «El risc de rebrot a Puig-reig està estabilitzat. Seguim fent el seguiment dels casos al poble ja que el risc continua sent molt alt, però les mesures restrictives que vam prendre fa dues setmanes es mantindran ja que entenem que han estat unes mesures efectives que han ajudat a aplanar la corba de contagis», ha explicat Altarriba.

Pel que fa als centres educatius de Puig-reig, la situació també s'ha normalitzat completament i aquest dimarts no hi havia cap grup escolar del municipi confinat per casos positius de covid-19 a les aules. En canvi, a la resta de la comarca del Berguedà el nombre segueix augmentant i hi han 498 persones confinades d'un total de 20 grups escolars. Els centres afectats es localitzen a Berga, Gironella, Olvan i Cercs.