«Ara necessito prioritzar i dedicar temps a qüestions relacionades amb la meva professió». Així ha explicat a Regio7 Jordi Sabata Freixa (Berga, 1983) el perquè de la seva renúncia a l'escó. «No puc dedicar prou temps als temes de l'Ajuntament i el Consell Comarcal i això m'estava generant una situació d'estrès considerable».

Sabata és enginyer tècnic en Telecomunicacions, té el grau superior en Cant clàssic i contemporani, Postgrau en Polítiques culturals i Màster en Gestió cultural, i està especialitzat en el Disseny de projectes culturals i en el Marc conceptual i jurídic de la cultura.

Admet que quan va acceptar la proposta del PDeCAT per liderar la llista de Junts per Catalunya amb el nom de Junts per Berga com a independent (després es va afiliar al nou partit polític) ja sabia que hi hauria molta feina. «Òbviament amb el temps vas veient la càrrega de treball que té tot plegat», exposa.

Des de la seva presa de possessió com a regidor de Berga, el 15 de juny del 2019, i el juliol com a conseller de Patrimoni, Projectes Comarcals i Europeus, i Polítiques Digitals del Consell Comarcal del Berguedà, Sabata s'ha dedicat «fonamentalment a la política». Jordi Sabata va haver de deixar el seu càrrec a la secretaria de l'Escola Municipal de Música quan va accedir al seu escó de regidor per complir amb la llei d'incompatibilitats. Des d'aleshores ha anat fent altres feines. Assegura que la seva decisió -que ha sorprès el món polític local i comarcal- «no està motivada per un tema econòmic sinó per recentrar la meva vida professional», i que l'ha pres «a consciència» després de setmanes de donar-hi voltes. Jordi Sabata assegura que aquesta decisió no vol dir que no es dediqui a la política mai més.

El fins ara portaveu del grup de Junts per Berga ha rebutjat que sense ell no es pugui consolidar un projecte polític renovador de l'espai postconvergent amb nous lideratges com el que havia encarnat fins ara ell mateix. «Discrepo dels plantejaments que es fan de construir la política sobre lideratges messiànics». Sabata assegura que «no em vaig postular com el gran líder que venia a solucionar els problemes de Berga, ens vam plantejar com un equip de persones noves que teníem ganes d'aportar solucions». Per això assegura que «ningú és indispensable, jo tampoc», i que els seus companys de grup i les persones de l'entorn tiraran el projecte endavant, i ha defensat «el treball en xarxa» que han estat realitzant.

Ha admès que hi pot haver votants de Junts per Berga que se sentin decebuts per la seva renúncia però ha destacat que «no es tracta de persones sinó de projectes col·lectius». Sabata ha agraït els missatges de suport que ha rebut de diferents partits i sectors.

En l'hora del comiat diu que del que està més content és d'haver «fet un model d'oposició equilibrat basat en la proposta i la crítica». En la vessant de coses negatives constata que «costa que les propostes que es fan des de l'oposició es traslladin al dia a dia».