El regidor socialista de l'Ajuntament de Berga, Abel Garcia, va acusar de «manca de transparència» el govern municipal de la CUP durant el ple celebrat aquest dijous al vespre per via telemàtica. Garcia va explicar que el dia 27 d'octubre va entrar una instància al consistori per accedir al pla de seguretat i salut de les obres del polígon de la Valldan i que, «fora dels terminis establerts», no se li ha donat resposta.

Garcia va afirmar que «s'està vulnerant el meu accés a la documentació per poder conèixer i deliberar en tots els punts del ple. Segur que no és intenció de ningú amagar informació, però vull accedir a tota la documentació». El regidor socialista va exposar que ha observat irregularitats a l'obra i que diversos veïns li han traslladat queixes. «Puc demostrar que no s'està actuant com s'havia d'actuar en aquesta obra. Hi ha molta pressa però no es pot fer a qualsevol preu», va dir. Garcia va afirmar que els circuits d'abocaments de l'obra no són els correctes, però va opinar que «al final és una valoració subjectiva, ja que no he pogut accedir a l'expedient».

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Aleix Ser-ra, va respondre a Garcia i va explicar que « vam demanar a l'àrea de TIC que li donés accés a la informació. No sé quin problema tècnic ho ha impedit. Hi ha un pla de seguretat i salut i em consta que l'obra s'està desenvolupant amb condicions i a molta velocitat, ja que els terminis són ajustats, però s'ha fet una gran feina i això ens ha permès avançar». Serra va afegir que «m'informaré d'aquestes circumstàncies que diu, però si és tan greu hauria hagut d'avisar-nos immediatament».

Abel Garcia va exposar que l'estat de les obres del polígon és un perill per als nens i va afegir que «pregaria que se'm donés resposta d'allò que he volgut consular, de si realment l'obra està ben balisada, perquè nens i nenes accedeixen al lloc on es diposita tota la runa i la protecció no és la suficient. Però com que no he pogut accedir al document, no ho he pogut saber».

L'últim ple de Jordi Sabata

El ja excap de l'oposició Jordi Sabata va participar en el seu últim ple com a regidor de l'Ajuntament de Berga. Sabata va tenir paraules d'agraïment cap a la ciutadania de Berga i va fer confiança als seus companys de partit. L'alcaldessa Montse Venturós i la resta de portaveus municipals van voler agrair la tasca de Sabata al consistori i van destacar el seu treball i la seva voluntat de consens.