Quatre persones han perdut la vida per la covid-19 en l'última setmana a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. D'aquesta manera, el centre berguedà.

Aquestes noves defuncions per coronavirus al centre berguedà situen la xifra total de morts des de l'inici de la pandèmia en 51. Segons les dades del Departament de Salut, un total de 154 berguedans han mort per la covid-19.

L'hospital comarcal ha comunicat també que té 32 pacients ingressats amb diagnòstic de covid-19. Durant la setmana, han ingressat 24 pacients nous amb coronavirus i, a més de les 4 defuncions, s'ha produït un trasllat a un altre centre hospitalari. El centre berguedà ha donat 17 altes a pacients que han superat la covid en els últims set dies.

Divendres passat, dia en que l'hospital comunica el balanç de la covid-19, al centre hi havia 30 persones ingressades amb covid-19 i al llarg d'aquella setmana s'havien ingressat 28 persones afectades pel coronavirus i s'havien donat 14 altes.

Per tant doncs, l'increment ha estat de 2 pacients ingressats en una setmana i els ingressos setmanals s'han reduit, passant de 28 a 24. L'epidèmia continua en xifres similars a l'Hospital de Berga en les últimes dues setmanes però la gran diferència han estat les quatre defuncions, ja que no se'n produïa cap des de la setmana del 23 d'octubre. Fa dues setmanes hi ha via 16 afectats per covid- 19 a l'hospital i fa tres setmanes, a l'inici de la segona onada, eren 5.

Pel que fa als professionals sanitaris, actualment hi ha 3 treballadors de l'Hospital Sant Bernabé amb diagnòstic de covid-19.