Crisi política a l'ajuntament de Bagà amb la renuncia dels quatre regidors socialistes que formaven part del govern de Joan Oña (ERC). El grup municipal socialista trenca d'aquesta manera l'acord de govern i els republicans queden en minoria. Els regidors socialistes Lluís Casas, Oriol Sol, Francisco Maldonado i Mariona Pons, van comunicar la seva decisió aquest divendres i afirmen que "era inevitable donar el pas per evitar continuar en un govern que no compleix les expectatives ni objectius que ens havíem marcat a inici de mandat".

El grup socialista explica que la decisió d'abandonar le govern de Bagà ha estat profundament estudiada i reflexionada a nivell intern de grup i amb militants i simpatitzants del partit. "La Vila de Bagà precisa d’una dedicació intensa i extensa. Hem de reconèixer que la distribució del cartipàs municipal no fou el més encertat, com tampoc algunes de les dedicacions que s’hi havien contemplat", exposen.

El govern de Bagà estava format per cinc regidors d'ERC i els quatre del PSC, que tenien la majoria absoluta. A l'oposició hi ha dos regidors del grup Bagà Endavant. Ara, els quatre regidors socialistes passen a l'oposició. El PSC creu que "ha mancat coordinació i cooperació entre regidories, ha mancat lideratge, i cohesió interna com per mantenir el ritme d’actuacions i manteniment, molt elevats, en els darrers anys".

Tot i les crítiques al govern de Joan Oña, els regidors socialistes es mostren esperançats en "redreçar moltes coses" en aquests dos anys de mandat que resten. "Estem disposats a finalitzar aquelles tasques que hem iniciat, si així ho creu l’equip de govern. La nostra posició és d’estimació i treball per Bagà. Volem el millor per a la Vila, i la nostra posició serà sempre de diàleg constructiu, però trairíem la confiança dels 487 baganesos i baganeses que ens varen fer confiança si continuéssim en un govern que no aconsegueix els objectius que ens havíem marcat", expliquen.