L'empresariat del Berguedà, representat per l'ACEB, ha rebutjat i criticat l'augment de l'IBI a Berga i també la pujada de la taxa d'escombraries imposada pel Consell Comarcal. En un comunicat, el sector empresarial de la comarca ha exposat que «des de la patronal comarcal ho lamentem i ho rebutgem. Més enllà de justificacions tècniques o necessitats de recaptació, ara no és el moment. En plena evolució de la pandèmia no hi ha cap raó ni justificació per tal increment», exposen.

En plena pandèmia, l'Ajuntament de Berga ha decidit apujar un 10% l'Impost de Béns Immobles i l'ens comarcal ha augmentat un 6% l'impost de residus. Per aquest motiu, l'ACEB critica aquesta decisió i opina que «fer-ho ara mostra insensibilitat cap a tota la ciutadana i manca de visió respecte de la situació en la què ens trobem. Cal tenir en compte que aquests increments els han aprovat tots els partits que tenen responsabilitats de govern a cadascuna de les dues institucions berguedanes esmentades».

El comunicat de l'ACEB afirma que no s'ha tingut en compte la situació actual dels negocis, com per exemple els bars, restaurants i centres d'estètica. A més, citen que els ajuntaments d'Igualada i Manresa han anunciat una congelació total d'impostos. «Fer-ho serà contraproduent per superar el forat negre que està generant el coronavirus. Som coneixedors de les complicacions que implica governar i la manca de recursos. Però trobem a faltar solucions, ajudes i resolubilitat», acaben els empresaris berguedans.