El Museu Comarcal de Berga ha iniciat l'inventari de peces i elements de la Patum. Es tracta d'un projecte que es desenvoluparà en tres fases segons ha explicat a Regió7, Ivan Sánchez regidor de Patrimoni. La primera que s'està realitzant ha consistit en fer-ne fotografies uan feina que ha fet l'empresa Nubilum especialitzada en la catalogació, descripció, inventari de fons, digitalització i gestió documental de museus, arxius i biblioteques. Posteriorment s'iniciarà la redacció de les corresponents fitxes. L'objectiu és avançar en l'agençament del patrimoni patumaire ha dit el regidor.

L'inventari inclou els elements patrimonials de la comparseria i les peces de vestuari que es troben actualment al Museu Comarcal de Berga, la Casa de La Patum, al fons de reserva del museu i al convent de Sant Francesc. El museu ja disposa d'un inventari de les peces històriques de La Patum que s'hi exposen. Amb tot «la resta d'elements de vestuari i complements en desús no estan catalogats. En concret, manquen per documentar unes 200 peces i d'aquí neix la necessitat d'actualitzar i completar aquest inventari» segons fonts municipals.

El projecte té per objectiu «la normalització de la terminologia, la unificació i l'estructuració del vocabulari tècnic del fons actual del Museu Comarcal de Berga que consta d'uns 1.400 objectes, aproximadament» segons fonts municipals.

Fer l'inventari costa 8.490 euros que l'Ajuntament paga amb fons propis 3.438 euros així com una ajuda atorgada per l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de 5.052 euros destinada a l'inventari i documentació dels béns culturals que integren els museus catalans.