El PSC del Bages, Berguedà i Solsonès ha «exigit» en un comunicat al Govern «conèixer les previsions concretes de pressupost» que tenen per fer l'ampliació de la C-16 entre Berga i Bagà.

Tal com ja va informar aquest diari el setembre, el departament de Territori i Sostenibilitat ha de redactar un nou projecte que inclogui les millores d'enllaços amb Berga. Aquesta obra no s'ha licitat aquest 2020 com havia anunciat el conseller Damià Calvet perquè no es va incloure en el pressupost català (vegeu Regió7 de l'1 de febrer del 2020).

Ara, el PSC denuncia que, «davant els reiterats incompliments de compromisos, projectes i propostes de desdoblaments de la C-16», el Govern estableixi «compromisos per escrit amb alcaldes i Consell Comarcal del Berguedà» sobre la data d'execució de les obres. Alhora demana que aquesta ampliació es faci amb quatre carrils, autovia «en tot el tram» entre Berga i Bagà. L'actual projecte preveu fer sis quilòmetre de nova autovia fins a Cercs i després el tercer carril reversible.