L'Ajuntament de Gironella ha finalitzat la renovació de l'enllumenat dels polígons de Cal Gi-nyola, Camp dels Pals i Cal Rafalet. Aquestes obres de millora en els tres polígons industrials del municipi han suposat una inversió de 99.573, 38 euros, que s'han pagat amb una ajuda de la Diputació de Barcelona.

La renovació de l'enllumenat dels polígons de la vila berguedana ha consistit en la substitució de 94 lluminàries a tecnologia led, la instal·lació de caixes de fusibles i cablatge de derivació per a la connexió de les lluminàries, la instal·lació de 2 quadres de mesura, protecció i comandament d'enllumenat.

Josep Camps, regidor d'Obres i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Gironella, ha explicat en un comunicat que aquesta actuació als polígons «permetrà reduir els consums energètics anuals i seguir la transformació a un municipi més sostenible».

Fonts municipals del consitori gironellenc han informat que les obres executades als tres polígons formen part de la segona fase de reforma de l'enllumenat públic a la vila, que va començar l'any 2018, i que han permès renovar més de 400 lluminàries i cinc quadres elèctrics del municipi.

D'altra banda, l'Ajuntament de Gironella té previst també posar a licitació la realització de dues estacions de bombeig d'aigües residuals del polígon del Camp dels Pals i del sector de l'estació de servei de Cal Bassacs. A més, també es preveu una estació de bombeig a la zona industrial del polígon industrial de Cal Rafalet i la connexió a la xarxa de sanejament.

Fonts de l'Ajuntament de Gironella han exposat que ambdues actuacions previstes «permetran solucionar unes mancances de connexió i disposar de tots els serveis al dia».

Aquesta segona actuació als polígons del municipi té un cost de 271.000 euros i també ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona.