L'Ajuntament de Berga ha començat a desmuntar el local de Ràdio Berga, al passeig de la Pau de la capital berguedana. En els propers dies, es retirarà tot el material que hi ha a dins i es traslladarà a un espai municipal encara per determinar. Segons ha confirmat a Regió7 el regidor de Comunicació de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, l'objectiu d'aquesta actuació és que el consistori berguedà deixi de pagar el lloguer del local de la ràdio. «El que estem fent és el desmuntatge de l'espai de la ràdio per d'aquí a un futur, a curt termini, poder-lo traslladar a un local municipal», ha explicat el regidor.

L'Ajuntament de Berga desconeix encara en quin espai municipal es traslladarà el material de la ràdio, ja que s'està decidint encara on s'ubicarà el nou espai d'una ràdio que va quedar sense personal l'any 2016, quan va finalitzar la concessió amb Bífidus Produccions. Actualment, Ràdio Berga segueix funcionant amb música les 24 hores. El consistori berguedà no pot realitzar cap altra concessió del servei de la ràdio de la ciutat, ja que la llei actual marca que la gestió l'ha d'assumir el propi consistori. «Ho estem desmuntant perquè aquest local no és nostre i la ràdio, sí o sí, ha de ser municipal, per tant, no podem fer cap altra concessió», afirma Sánchez.

La intenció de l'Ajuntament de Berga és deixar enrere la radiofórmula actual i trobar un model amb el qual poder recuperar les emissions amb personal i informació. Tot i això, segons ha confirmat Sánchez, la solució no es trobarà a curt termini. «Això seria més de cara al futur, ara simplement desmuntem el local de la ràdio i posem el material en un espai municipal per estalviar-nos el lloguer de l'espai. A curt termini la ràdio no tornarà a tenir cos, però a mitjà termini sí que tenim aquesta idea», acaba el regidor.