El calendari 2021 del Taller Coloma està dedicat als col·lectius «Imprescindibles» que han estat especialment rellevants per afrontar la pandèmia de la covid-19 al Berguedà. El calendari d'enguany serà més especial que mai, ja que a més d'homenatjar als serveis essencials, se celebra el desè aniversari de la seva publicació i les pàgines a color tindran detalls il·lustrats per commemorar aquesta fita.

El calendari del Taller Coloma, que va ser presentat aquest dimarts, ha estat realitzat amb fotografies de quatre membres de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis i la dissenyadora Erminia Altarriba ha realitzat les il·lustracions que exemplifiquen l'aniversari. «La primera idea era fer un calendari especial pel desè aniversari, però al final ho ha acabat sent doblement per la pandèmia», explica Altarriba.

En les 12 pàgines del calendari del Taller Coloma 2021 i apareixen representats berguedans de la sanitat, de les forces de seguretat, de les residències, dels comercians, dels serveis de neteja o dels transportistes. Per primer cop en deu anys, el calendari estarà patrocinat per una empresa. Bergadana ha assumit la totalitat del cost de l'impressió dels 1.200 exemplars, que ja es poden trobar als llocs habituals de venda de la comarca a un preu de 5 euros.